Husene i Andelsboligforeningen Egen består både af kæde- og rækkehuse.

Kædehuse består af flere enfamiliehuse bygget sammen forskudt for hinanden, således at de i skellet kun delvist har fælles mur, mens rækkehuse består af flere enfamiliehuse bygget sammen i en række, således at de i skellet har fælles mur.

Boligerne

Bebyggelsen består af 26 grundlæggende ens to-etagers gavlhuse, der grupperer sig omkring en lille sø. Husene er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opført 2005-06.

Boliggrupperne ligger frit i en parkstruktur med overdrevslignende friarealer. Boligerne er let forskudte, hvorved de fremstår som enkelthuse. Foran hvert hus er der anlagt en lille privat terrasse mod søen, mens der på indgangssiden med carport og udhus er skabt et gårdhavemiljø.

Husene er opført af træskeletelementer med en udvendig sortmalet bræddebeklædning opsat på klink. Vinduer er i kontrast malet hvide. Det får bebyggelsen til at fremstå som en skarp og markant grafisk helhed, der understreges af sadeltagenes sorte tagpap.

Indretningen af de 120 kvadratmeter store boliger er præget af den enkelte beboer, men som udgangspunkt er de indrettet med en stor stue med udgang til terrassen og den fælles græsplæne, et gennemlyst køkkenalrum, entré og gæstetoilet i stueetagen, mens der på 1. salen, hvor loftet går til kip, er tre værelser, stort repos og bad. I enkelte boliger er repos og værelset med altan slået sammen til ét stort rum.

Indvendigt er vægge og lofter beklædt med gips, og der er parketgulve af eg eller ask i opholdsrummene og klinkegulve i køkkenet, entréen og baderummene.

Hver bolig opvarmes via kondenserende naturgaskedel med vejrkompensering, som er placeret i udhuset. Alle rum i stueetagen samt badeværelset på 1. sal opvarmes med gulvvarme, mens de øvrige rum opvarmes med radiatorer. Alle vinduer har energiglas i energiklasse A, og ovenlysvinduet på reposen har el-opluk.



Se vejledende plantegning: